Český rozhlas provedl drobnou změnu v HbbTV aplikacích pod červeným tlačítkem

18. srpen 2022

Veřejnoprávní rozhlas nabízí téměř jako jediný z mediálních skupin tohoto typu na platformě HbbTV doplňkový obsah. Zatímco komerční rádia Čas, Čas Rock a Dálnice si vystačí pouze s vysíláním svého loga, Český rozhlas poskytuje posluchačům plnohodnotné aplikace. Z HbbTV menu byla nyní odstraněna kategorie Audioarchiv.

Drobná změna souvisí se skutečností, že Český rozhlas již delší dobu tlačí veškerý svůj audio obsah do portálu mujRozhlas. Posluchači zde najdou prakticky veškerý odvysílaný materiál na stanicích veřejnoprávního média, a to nejen z celoplošných, ale také regionálních stanic. Dále je zde možné pochopitelně poslouchat vysílání Českého rozhlasu živě, k dispozici je například i první okruh Ukrajinského rozhlasu.

Kde mohou posluchači Českého rozhlasu obsah pod virtuálním červeným tlačítkem konzumovat. Nejrozšířenější cestou je pozemní vysílání DVB-T2, konkrétně multiplex 21, který primárně slouží pro distribuci programů České televize. Další z možností je satelitní distribuce prostřednictvím družice Astra 3B, kde působí také operátor Skylink. Signalizaci HbbTV má v kabelové síti aktivní i operátora Vodafone. Na svých boxech ovšem tuto funkci nepodporuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související