Český rozhlas s korektním označením v rámci VKV pásma kabelového operátora UPC

7. březen 2019

Změna se týká systému RDS, který je součástí analogového vysílání FM. Největší kabelová firma na trhu si tuto nabídku skládá sama.

Společnost UPC Česká republika, největší kabelový operátor na trhu, realizoval v uplynulých dnech změny v rámci označení stanic Českého rozhlasu, které jsou šířeny v rámci vlastní nabídky analogového rádia v pásmu VKV. Jedinou korektně označenou stanicí byl doposud Český rozhlas Plus, aktuálně by to mělo platit již pro všechny stanice veřejnoprávního vysílatele. Důvodem pro chybné označení byla skutečnost, že operátor rozhlasový signál přebírá buďto z pozemní, případně satelitní distribuce, kde jsou stanice pojmenovány jinak.

Pojmenování jednotlivých stanic Českého rozhlasu v rámci kabelové sítě UPC nyní odpovídá tomu, jak se okruhy zobrazují v běžné VKV distribuci, případně pozemním digitálním rádiu DAB+. Kromě analogového VKV pásma, jehož podobu si určuje největší kabelová firma na trhu sama, jsou stanice veřejnoprávního rozhlasu dostupné i v její klasické nabídce. Společnost UPC nabízí stanice Českého rozhlasu v jeho plné šíři, a to včetně regionálních okruhů a Rádia Retro, které se aktuálně věnuje stým narozeninám cestovatele Miroslava Zikmunda.

autor: lukpo
Spustit audio

Související