Český rozhlas slaví 99. výročí. Přijďte za námi na Den otevřených dveří!

13. květen 2022

Český rozhlas slaví v letošním roce 99 let od zahájení pravidelného vysílání. Oslavte toto výročí společně s námi a přijďte v sobotu 14. května 2022 na pražské Vinohrady. Narozeniny oslavíme Dnem otevřených dveří a bohatým hudebním a kulturním programem v Riegrových sadech. Navíc Radiožurnál Sport bude živě vysílat z R-streamu před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské od 12:00 do 15:20. V době 14:30-15:20 je navíc nachystán speciál k MS v hokeji s exkluzivními hosty.

Před startem českého národního týmu na hokejovém šampionátu ve Finsku se v našem studiu ukáže hokejista Michal Vondrka a na dálku se připojí i reprezentant Lukáš Klok. Nenechte si náš speciál ujít a doražte za námi před budovu Českého rozhlasu! Už od 12 hodin budeme na značkách.

Čtěte také

Den otevřených dveří na Vinohradech

Nahlédnout do tajů rozhlasového řemesla, setkat se s oblíbenými moderátory a užít si bohatý doprovodný program pro rodiny. To vše opět nabídne Den otevřených dveří v Českém rozhlase, který se uskuteční v sobotu 14. května 2022.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu začne úderem sobotní deváté hodiny ranní, kdy se první návštěvníci vydají na komentovanou prohlídku po rozhlasovém komplexu. Jejich kroky povedou studiovým domem, kde se ve studiu 2R2 dozvědí nejrůznější zajímavosti z technického zákulisí a distribuce signálu, bez kterých by vysílání, tak jak je zná laická veřejnost, nebylo možné. Cesta návštěvníků bude pokračovat po vyznačené trase až do budovy Vinohradská 12, kterou bude lemovat doprovodný program jak stanic, tak i útvarů Českého rozhlasu.

Koncert Českého rozhlasu v Riegrových sadech

Hudební a kulturní program, skvělé jídlo a zábava nejenom pro děti. Narozeninový den Českého rozhlasu bude pokračovat pestrým programem a koncerty v nedalekých Riegrových sadech. Na dvou hudebních scénách vystoupí Jaroslav Uhlíř, Adam Mišík, Bára Poláková, Ben Cristovao nebo kapela Queenie.

HLAVNÍ SCÉNA
Atletický stadion TJ Sokol Praha Královské Vinohrady

14.00 – 15.00 Jaroslav Uhlíř & Band
16.00 – 17.00 Barbora Poláková & Band
18.00 – 19.00 Ben Cristovao
20.00 – 21.00 Queenie

MALÁ SCÉNA
příjezdová cesta k TJ Sokol Praha Královské Vinohrady

13.00 – 14.00 Party Leaders a Richard Nedvěd
15.00 – 16.00 Adam Mišík
17.00 – 18.00 7krát3
19.00 – 20.00 Thom Artway & Band

Den otevřených dveří v regionálních studiích

Den otevřených dveří se v sobotu 14. května uskuteční i ve všech regionálních studiích Českého rozhlasu. Níže najdete malou upoutávku z jejich programu.

Český rozhlas Brno

Návštěvníci brněnského studia se mohou těšit na Babské rady s Jarkou Vykoupilovou a Blankou Kocourkovou, besedu se Zdeňkem Junákem, vystoupení Jožka Šmukaře s kapelou a autogramiádu moderátorů. Program zpestří také interaktivní zvuková multimediální „sprcha“ s prezentací fotek moderátorů, interaktivní prezentace Mendel 200 a ukázky práce v režii Studia 7.

Český rozhlas České Budějovice

V Českých Budějovicích vystoupí JR Big Band Václava Hlaváče, Nezmaři, Dětský pěvecký sbor Jitřenka a Rozhlasový swingový orchestr. Pro návštěvníky budou také připraveny besedy s pořadem Zelené světy a Pavlem Chloubou a s pořadem Máme rádi zvířata, DAB stánek, kulinářský stánek s Petrem Stupkou, DIY s Dámskou jízdou, rozhlasová dílnička pro děti a reportérský fotokoutek.

Český rozhlas Hradec Králové

V Hradci Králové čekají na fanoušky rozhlasu ukázky rozhlasové práce, beseda a autogramiáda Kamily Nývltové, Ládi Hrušky a Petra Voldána, setkání s moderátory a redaktory Českého rozhlasu Hradec Králové a hudební vystoupení zpěvačky Kamily Nývltové, Lídy Helligerové a kytaristy Miloše Dvořáčka.

Český rozhlas Liberec

Den otevřených dveří v Liberci bude ve znamení živých vstupů posluchačů do poledních Písniček na přání a hudebního vystoupení a autogramiády Marcela Zmožka. Pro návštěvníky bude také připraveno občerstvení zdarma.

Český rozhlas Karlovy Vary

Autogramiáda moderátorů a autora knih s krušnohorskou tematikou Štěpána Javůrka, vystoupení místní kapely Fšehochuť a dětské kapely MDDM Karlovy Vary, karikaturista a ochutnávky regionálních potravin a lázeňského likéru čekají na návštěvníky v Karlových Varech. Pro děti bude na zahradě připraven skákací hrad a tvořivé dílny a pro každého návštěvníka balíček upomínkových předmětů Českého rozhlasu Karlovy Vary.

Český rozhlas Olomouc

Návštěvníci, kteří dorazí na Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc, se budou moci rozloučit se starou rozhlasovou budovou na Horním náměstí a vyzkoušet si roli moderátora ve vysílacím studiu. Na památku si bude možné odnést fotku a airbrush tetování.

Český rozhlas Ostrava

Program Dne otevřených dveří v Ostravě zahrnuje koncert písničkářky Kaczi s hosty, koncert Acustria Václava Fajfra, autogramiádu s Arturem Kubicou, výstavu starých rádií až po DAB, nahrávání vzkazů, airbrush tetování a fotokoutek.

Český rozhlas Pardubice

Český rozhlas Pardubice láká na autogramiádu Aleny Zárybnické a Marie Tomsové, besedu s moderátory Českého rozhlasu Pardubice a nahrávku pořadu Zálety Aleny Zárybnické. Program zpestří ukázky rozhlasové práce a hudební vystoupení místní zpěvačky Zuzany Orlíčkové.

Český rozhlas Plzeň

Nejenom setkání s oblíbenými moderátory, zprávaři a redaktory čeká na návštěvníky v Plzni. Bohatý program Dne otevřených dveří zahrnuje také vystoupení pěveckého sboru Nová česká píseň a Žihelského pěveckého sboru, ukázku nahrávání zpěvu a možnost vytvoření vlastního CD ve Studiu S2, prohlídku Rozhlasového muzea a přenosového vozu a měření zraku. Na děti budou čekat dětské dílničky, malování na obličej a fotokoutek.

Ve Studiu S3 vystoupí The Dixie Hot Licks a tanečníci swingu, Retro disco Zdeňka Rabocha a choreografie tanečního studia Dominique, Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje a Úhlavanka.

Český rozhlas Region

Moderátoři a pro tento den i kuchaři Patrik Rozehnal a Honza Macoun předvedou své kuchařské umění a připraví skvělé pochoutky v karlínské rozhlasové budově. Program doplní taneční hodiny pro starší a pokročilé, fotokoutek, malování na obličej a modelování z balónků.

Český rozhlas Sever

Živé vstupy posluchačů do poledních Písniček na přání, ochutnávka piva Ferdinand a hudební program si připravil Český rozhlas Sever. Na své si přijdou i děti, pro které bude připravený bublinkový workshop, airbrush tetování, lukostřelba, skluzavka, hrad Kocour v botách, hrad pro nejmenší a projížďky na koních v areálu zahrady.

Český rozhlas Vysočina

Prvních 200 návštěvníků regionálního studia na Vysočině získá plecháček s logem stanice, která ve stejný den odstartuje své narozeninové oslavy. 20 let vysílání mimo jiné oslaví velkou narozeninovou soutěží. Posluchače také čekají speciální Písničky pro Vysočinu s Jardou Hypochondrem a Karlem Vágnerem.

Český rozhlas Zlín

Návštěvníci zlínského studia potěší koncert a autogramiáda Standy Hložka, výklad průvodce z muzea, který nejenom přiblíží podobu okolí v době jeho stavby, a diagnostika hypertenze ve spolupráci s Krajskou nemocnicí.

autoři: Radiožurnál Sport , nwe , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás