Český rozhlas také v letošním roce partnerem odborné konference Digimedia

25. duben 2019

Odborná konference přináší a otvírá témata související s digitalizací rádia i televize. Letos bude hlavním tématem zejména přechod na DVB-T2 a vypínání DVB-T.

Český rozhlas podpoří také v letošním roce svým mediálním partnerstvím odbornou konferenci Digimedia 2019, která patří každoročně ve svém oboru k předním akcím tohoto typu u nás. Za veřejnoprávní rozhlas se v roli hosta konference účastní i jeho generální ředitel René Zavoral, chybět nebude ani předseda Asociace provozovatelů soukromého vysílání Michel Fleischmann. Digitálnímu rádiu se bude věnovat III. blok konference, kde bude řeč mimo jiné o rozšiřování multiplexu ČRo DAB+, síti Českých Radiokomunikací i operátorů RTI cz a Teleko.

Hlavní pozornost konference Digimedia 2019 bude podle očekávání věnována vypínání DVB-T vysílačů, které přijde na řadu již 27. listopadu, a přechodu na nový standard DVB-T2. Jako jeden z bodů tohoto bloku je i ožehavé téma regionálního vysílání. Česká televize doposud své okruhy Severní a Jižní Morava na této platformě nevysílá. Druhý ze tří bloků bude věnovat připravované aukci kmitočtů v pásmu 700 MHz, která by umožnila vstup čtvrtého mobilního operátora na trh. Řešena by zde měla být také problematika 5G sítí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související