Český rozhlas Vltava představuje druhou část programových změn

27. srpen 2020

Stanice Český rozhlas Vltava zařadí od 31. srpna do svého vysílání druhou část plánovaných programových změn. Změny z první části proměny, která přinesla více živého vysílání, nedělní hry z rozhlasového archivu i novou zvukovou grafiku, doplní od podzimu tři výrazné pořady z kulturní, hudební a literární oblasti.

Hlubší pohled na kulturu a aktuální dění ve všech jejích odvětvích přinese publicistická půlhodina Akcent, kterou budou moci posluchači naladit od pondělí do pátku vždy od 16:30. „Jednu vybranou událost hýbající kulturním světem podrobí editorka Petra Kultová a její tým pohledu z několika stran. Pořad zabrousí do oblastí kulturní politiky, umění ve veřejném prostoru, divadla, filmu, literatury nebo výtvarného umění,“ upřesňuje šéfredaktorka stanice Český rozhlas Vltava Jaroslava Haladová.

Jana Plodková

Hudební nabídku Vltavy doplní rozšířený pořad Sedmé nebe, vysílaný živě každý den v sedm večer. Hudbu podle svého vkusu nabídnou posluchačům výrazné tváře tuzemské scény – od hudebnice Never Sol, přes publicistu Pavla Klusáka po Milana Caise z Tata Bojs.

Třetí výrazná novinka čeká na posluchače ve večerním programu, ve kterém se od 23. hodiny objeví nová řada Četby s hvězdičkou. Ve výběru tematicky i jazykově odvážných titulů se objeví například povídky Charlese Bukowského nebo román Michela Houellebecqa Elementární částice. Řadu zahájí četba ze životopisné prózy současného maďarského autora Tamáse Jónáse, knihou Tatitatitati, lyrizovanou vzpomínkou na složitý vztah autora a jeho otce. Pro Vltavu ji načetl Václav Neužil.

Drobné změny se objeví také ve víkendovém programu, který doplní týdeník o filmové hudbě a magazín o aktuálním dění v Symfonickém orchestru Českého rozhlasu, jehož koncerty stanice Vltava tradičně vysílá každé pondělí.

Spustit audio