Český rozhlas Vysočina se objeví v horizontu několika týdnů v multiplexu ČRo DAB+

9. leden 2019

Stanice je připravena nabídnout posluchačům kvalitní dopravní zpravodajství z daného regionu a může hrát nezastupitelnou roli při pohybu řidičů na dálnici D1.

Český rozhlas Vysočina bude jako další regionální stanice veřejnoprávního média zařazena do digitálního multiplexu ČRo DAB+. S tímto krokem souhlasilo vedení instituce a na svém posledním zasedání ho také odsouhlasili členové Digitýmu. Český rozhlas Vysočina se v multiplexu objeví vedle studií Plzeň, Brno, Ostrava, Region a Regina DAB Praha. Zařazení dalších regionálních studií do sítě ČRo DAB+ již nebude v tuto chvíli z kapacitních důvodů možné, zůstane zde volná pouze jediná programová pozice, která slouží servisním účelům.

Proč se Český rozhlas rozhodl zařadit do multiplexu právě Vysočinu? Úsek mezi Prahou a Brnem hraje klíčovou roli zejména pro řidiče. Český rozhlas Vysočina je připraven nabídnout posluchačům kvalitní dopravní zpravodajství z daného regionu a může hrát nezastupitelnou roli při pohybu řidičů na dálnici D1. Posluchači se mohou pochopitelně spolehnout i na Zelenou vlnu na celoplošném Radiožurnálu. K zařazení Českého rozhlasu Vysočina do multiplexu ČRo DAB+ by mělo dojít v horizontu několika týdnů. Web Digitální rádio bude o přesném termínu referovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související