Český telekomunikační úřad má DAB rozhlas jako jednu z letošních priorit

19. únor 2016

Digitalizace umožní Českému rozhlasu rozvíjet stávající programové okruhy, spouštět nové a přinášet multimediální služby.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) považuje v letošním roce zavádění pozemního digitálního rozhlasu (DAB/DAB+) za jednu z priorit. Vyplývá to z pravidelného dokumentu Měsíční monitorovací zpráva (MMZ), kterou regulátor včera zveřejnil. Tentokrát se týká měsíce ledna. ČTÚ konkrétně uvádí, že i v roce 2016 bude spolupracovat s ministerstvem kultury na přípravě Koncepce digitalizace vysílání Českého rozhlasu. V případě jejího dokončení připraví podmínky pro výběrové řízení na kmitočty.

Břemeno ale nyní leží zejména na politicích. „Gesci nad přípravou Koncepce digitalizace má ministerstvo kultury. Jedině to zná odpověď na otázky týkající se termínu dokončení dokumentu. ČTÚ nepřísluší spekulovat o vývoji událostí, které sám nemůže ovlivnit,“ řekl webu Digitální rádio mluvčí regulátora Martin Drtina. Pro Český rozhlas je pochopitelně digitalizace pozemního vysílání do budoucna důležitá. Bude tak moci rozvíjet stávající programové okruhy, přinášet nové a rozvíjet multimediální služby.

autor: lukpo
Spustit audio