Čeští diváci získali snazší přístup ke zpravodajské televizi CNBC HD

30. srpen 2019

Zpravodajská televize je šířena z družice Astra 1KR zcela volně, tedy bez nutnosti použití dekódovací karty, takzvaně v režimu free-to-air (FTA), a to přesto, že je součástí placené televize Sky Deutschland.

Čeští diváci s fokusem na ekonomiku získali snazší přístup k mezinárodní verzi zpravodajského kanálu CNBC ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). CNBC HD se vysílá nejen přes satelitní pozici 28,2 stupně východně, ale od tohoto týdne také na družici Astra 1KR, pozice 19,2 stupně východně. Aktuálně je tak CNBC HD dostupné pro evropské diváky celkem ze tří satelitů. Posledním z nich je Hotbird na 13 stupních západně.

Zpravodajská televize CNBC HD je šířena z družice Astra 1KR zcela volně, tedy bez nutnosti použití dekódovací karty, takzvaně v režimu free-to-air (FTA), a to přesto, že je součástí placené televize Sky Deutschland. Tematická stanice už na této satelitní pozici vysílala, ale doposud pouze ve standardním rozlišení obrazu (SD). Ve volném režimu jsou na družici Astra šířeny například také kanály BBC World News HD, RT HD nebo NHK World HD.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11171/H, SR 22000, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování (prozatím) žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související