Člověk v tísni a Balkanfilm s vlastními on-line videotékami

16. červen 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zaregistrovala minulý týden na svém posledním zasedání dva nové poskytovatele on-line videoobsahu. Prvním je Člověk v tísni s portálem Jeden svět online, druhým pak společnost Balkanfilm.

Člověk v tísni spustil portál Jeden svět online při příležitosti stejnojmenné přehlídky dokumentárního filmu, která probíhala od 10. května do 6. června po celém Česku ve virtuálním prostoru. Řešení platformy připravila tuzemská technologická společnost Prozeta. Na výběr bylo více než 100 dokumentárních filmů z 50 zemí. Letošní slogan „Vypadáváš“ odkazoval na jedno z nejčastějších slov, která provázejí setkávání lidí přes internet.

Portál Balkanfilm.online je úplnou novinkou a v provozu je od 1. června. „Poskytuje informace z oblasti filmové kultury ze všech koutů Balkánu – rozhovory s filmaři, filmové recenze, filmové novinky, ale také biografické a filmografické přehledy včetně historických reminiscencí,“ představuje novou službu její provozovatel, společnost Balkanfilm. Vzhledem k tomu, že pro přehrávání filmů se využívá portál Vimeo, ceny jsou uvedené v dolarech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související