COLOR Music Radio a Radio HEY zobrazují v DAB+ právě hrané skladby formou slideshow

23. listopad 2021

Rozhlasové stanice COLOR Music Radio a Radio HEY, které jsou od středy 17. listopadu součástí nového multiplexu COLOR DAB+, přináší pro své posluchače novou službu – zobrazování právě hraných singlů ve formě tzv. slideshow, tedy obrázků. Operátor digitální sítě plánuje tuto novinku nabídnout později i u dalších stanic.

„COLOR Music Radio a Radio HEY v multiplexu COLOR DAB+ ode dneška i s dynamickým slideshow, ve kterém se zobrazuje obrázek právě hrané desky, případně logo autorského pořadu/fotka moderátora, pokud zrovna cover desky není dostupný,“ napsal o víkendu do diskusní skupiny Digitální rádio DAB+ Česká republika koordinátor projektu Jakub Melín. Stejnou službu nabízí svým posluchačům u některých stanic i operátoři RTI cz a Teleko.

Slideshow patří ke standardní výbavě řady rozhlasových programů dostupných na platformě DAB+. Český rozhlas ji například využívá pro zobrazení loga stanice, fotky moderátora, případně zpravodajství z portálu iROZHLAS.cz nebo předpovědi počasí. Rádio DAB Praha pak do DAB+ umisťuje dle potřeby i aktuální dopravní informace. Velmi atraktivní servis mají v tomto směru například bavorské stanice – Antenne Bayern nebo veřejnoprávní rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související