DAB+ multiplex Augsburg přidal nový vysílač, jeho příjem se zlepšil i na území Čech

9. červenec 2018

Kromě nové lokality byl zvýšen výkon i na již existujícím stanovišti. Bezproblémový příjem sítě uvnitř budov je nyní zajištěn pro téměř 900 tisíc obyvatel regionu.

Provozovatel digitální rozhlasové sítě Augsburg zprovoznil 27. června nový DAB+ vysílač Hühnerberg. Díky výkonu 7,1 kW ve vertikální polarizaci se signál multiplexu pro tento region výrazně zlepšil. Jak upozornil portál Digitální rádio jeho čtenář a dlouholetý spolupracovník Pavel Bárta, pokrytí sítě je nyní lepší i směrem na naše území. Bárta potvrzuje, že signál na kanálu 9C, který tento multiplex využívá, velmi často registruje i ve středních Čechách.

Lepšího signálu se konkrétně dočkaly stanice HITRADIO RT1, MEGA 80's, MEGA RADIO, PN Eins Urban, Radio Augsburg, Radio Fantasy, RADIO FANTASY LOUNGE, Radio Galaxy, Radio Ilmwelle, RT1 IN THE MIX a Smart Radio. V samotném Augsburgu byl zvýšen výkon vysílače Hotelturm z 4 kW na 6,3 kW, přičemž polarizace antén zůstala nezměněna. V regionu je nyní zajištěn příjem této sítě pro téměř 900 tisíc obyvatel, 70 % populace může bez problémů programy naladit i uvnitř budov – indoor příjem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související