DAB+ multiplex Hessen Süd změnil vysílací kanál, v Čechách už je šance na jeho zachycení nulová

16. duben 2019

Rozhlasová síť nyní funguje na stejném kanálu jako multiplex ČRo DAB+. Obsahuje například stanice FFH, Harmony.fm, Absolut Hot, Antenne Frankfurt nebo Rock Antenne.

Rozhlasová síť Hessen Süd, která nabízí majitelům DAB+ přijímačů v Hesensku bohatou programovou nabídku privátních stanic, změnila začátkem dubna vysílací kanál na 12C, doposud to bylo 11C. Pro zájemce o dálkový příjem v Čechách to pochopitelně znamená špatnou zprávu. Zachycení tohoto multiplexu na našem území se nyní rovná nula, protože kanál 12C používá pro svou programovou nabídku i digitální síť Českého rozhlasu ČRo DAB+. 

Možnost dálkového příjmu kanálu 11C na území Čech však nekončí. Jeho místo je ale již dlouhodobě obsazeno multiplexem S-Anhalt ze Saska-Anhaltska. O tom se například můžete přesvědčit v reportu, který byl publikován na webu Československého DX klubu. Multiplex Hessen Süd, jenž prošel změnou kanálu na 12C, obsahuje například stanice FFH, Harmony.fm, Absolut Hot, Antenne Frankfurt nebo Rock Antenne. Je šířen ze čtyř vysílačů s výkonem do 5 kW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související