DAB+ multiplex Oberland-Südostbayern z nového vysílače Tegernsee

16. srpen 2022

Digitální rozhlasová síť Oberland-Südostbayern známá dříve pod označením Voralpenland byla na začátku srpna spuštěna z kóty Tegernsee – Wallberg. Vysílač na kanálu 7A pracuje s výkonem 1 kW ve vertikální polarizaci a dochází díky němu zejména ke zlepšení signálu v jižní části okresu Miesbach. V současné době jsou z této kóty šířeny tři DAB+ sítě.

Prostřednictvím programů regionální DAB+ sítě Oberland-Südostoberbayern je nyní pokryto přibližně celkem 1,26 milionu obyvatel v regionu. Pro přibližně 1,18 milionu obyvatel stačí k příjmu programů DAB+ vnitřní anténa, tedy klasický teleskop, tzv. indoor. V současné době může přibližně 91,6 % obyvatel přijímat své regionální programy DAB+ v budovách a přibližně 98,1 % mobilně, tedy outdoor.

Rozhlasový multiplex Oberland-Südostoberbayern s identifikací „Oberbayern Süd“ v současné době obsahuje rozhlasové stanice 106.4 TOP FM, Alpin FM, Bayernwelle SüdOst, Münchner Kirchenradio, Radio Alpenwelle, Radio BUH, Radio Charivari Rosenheim, Radio Galaxy Rosenheim, Radio ISW a Radio Oberland. Na území Čech je tento multiplex v kolizi s programovými nabídkami ČRa DAB+ (Praha) a RTI cz (jižní a západní Čechy).

autor: lukpo
Spustit audio

Související