DAB+ multiplex SWR v Porýni-Falci od října s dvěma novými vysílači

22. říjen 2019

V multiplexu je možné naladit stanice SWR 1 RP, SWR 2, SWR 3, tamní regionální verze SWR 4, okruh Das Ding a zpravodajskou SWR Aktuell. Většina stanic je šířena s datovým tokem 96 kbps.

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR uvedl v uplynulých týdnech do provozu dva nové vysílače pro pozemní digitální rádio DAB+. Od 9. října je v provozu stanoviště Alf-Bullay s výkonem 2 kW, o den později bylo možné naladit signál také z kóty Idar-Oberstein Hillschied s 2,6 kW. V obou případech je signál multiplexu SWR RP (Porýní-Falc) šířen na kanálu 11A ve vertikální polarizaci. Unikátní kódy TII již byly přiděleny.

V multiplexu je možné naladit stanice SWR 1 RP, SWR 2, SWR 3, tamní regionální verze SWR 4, okruh Das Ding a zpravodajskou SWR Aktuell. V době konání letního festivalu New Pop zde bude k dispozici i speciální digitální okruh, který je každoročně svázaný s jeho programem. Prakticky všechny stanice jsou vysílány s datovým tokem 96 kbps s výjimkou SWR 2, která je orientována na vážnou hudbu (120 kbps). Použito je kódování HE-AAC v1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související