DAB+ multiplex veřejnoprávního rozhlasu SWR nově s vysílačem Buchen

20. květen 2019

Pětikilowattový vysílač šíří signál stanic SWR 1 Baden-Württemberg, SWR 2, SWR 3, SWR 4 (v několika regionálních mutacích), Das Ding a SWR Aktuell. Prostor je zde i pro pravidelnou příležitostnou stanici New Pop Festival.

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR uvedl v uplynulých týdnech do provozu nový vysílač pro digitální rádio DAB+. Jedná se konkrétně o lokalitu Buchen. Majitelé digitálních rádií mohou v tomto městě, která patří pod spolkovou zemi Bádensko-Württembersko, naladit na kanálu 9D programy SWR 1 Baden-Württemberg, SWR 2, SWR 3, SWR 4 (v několika regionálních mutacích), Das Ding a SWR Aktuell. Prostor je zde i pro pravidelnou příležitostnou stanici New Pop Festival.

Výkon vysílače není zanedbatelný. Díky síle pěti kilowattů bude pokryto kvalitním signálem nejen toto město, ale také jeho široké okolí, případně celý kraj. Operátor použil tradičně vertikální polarizaci. Na kanálu 9D je již v provozu celá řada vysílačů. Nejznámější lokalitou, kde lze tuto pozemní digitální síť také naladit, je Stuttgart. Multiplex SWR BW N pochopitelně nabízí i doplňkové služby včetně slideshow – vizuální informace pro přijímače s barevnými displeji – a dopravní servis TPEG.

autor: lukpo
Spustit audio

Související