DAB+ opět potvrdil v Bavorsku vedoucí postavení digitální platformy pro šíření rozhlasového vysílání

11. srpen 2020

Mediální regulátor uvedl, že dělá maximum pro to, aby se objem digitálního poslechu nadále zvyšoval. Jedním ze základů úspěchu je pochopitelně pestrá programová nabídka a neustále zlepšování pokrytí DAB+ vysílači.

850 tisíc lidí, tedy necelých 8 procent populace, poslouchá v Bavorsku rozhlasové vysílání výhradně prostřednictvím digitálního rádia DAB+. Technologie tak potvrzuje své vedoucí postavení pro distribuci tohoto obsahu novými distribučními cestami. Ukázala to mediální analýza, kterou pravidelně publikuje regulátor BLM. 66,8 procenta bavorské populace nicméně uvádí, že stále poslouchá rozhlasové vysílání analogově, tedy prostřednictvím vysílačů v pásmu VKV/FM.

Mediální regulátor uvedl, že dělá maximum pro to, aby se objem digitálního poslechu nadále zvyšoval. Jedním ze základů úspěchu je pochopitelně pestrá programová nabídka a neustále zlepšování pokrytí DAB+ vysílači. Jmenujme například kótu Welden, která posílala multiplex Augsburg, Pfänder pro síť Allgäu nebo navýšení výkonu pro nabídku z Norimberka. V této polovině roku se očekává zejména spuštění druhého celoplošného multiplexu.

Z nových programů pro Bavorsko lze jmenovat Hoamatwelle, Radio IN Oldie Welle, DONAU 3 FM nebo Bayernwelle Südost. Aktuálně je k dispozici na DAB+ pro tuto spolkovou zemi přibližně 90 soukromých programů a na svou premiéru se připravují další.

autor: lukpo
Spustit audio

Související