DAB+ s bohatší programovou nabídkou na severu Německa i lepším pokrytím

6. duben 2020

Novými rozhlasovými programy na severu Německa jsou stanice krix.fm, Radio Lübeck a Open Channel Lübeck. V daném regionu je možné poslouchat také veřejnoprávní síť Radio Bremen.

Společnost Media Broadcast v uplynulých týdnech zapracovala na posílení pozemního digitálního rádia DAB+ v severním Německu. V březnu byla obohacena programová nabídka v Brémách, Bremerhavenu a Lübecku. Novinkou mezi rozhlasovými stanicemi je od poloviny měsíce krix.fm, která přináší průřez německou hudební scénou i oldies hity. Posluchači mohou v této oblasti naladit díky DAB+ celkem 35 stanic, z toho devět soukromých programů na kanálu 7D.

„Díky pozitivnímu vývoji na poli DAB+ v Německu, zejména dynamickému nárůstu počtu koncových zařízení, nám bylo jasné, že bychom nyní měli začít vysílat právě prostřednictvím tohoto distribučního kanálu,“ uvedl Martin Krix, generální ředitel krix.fm. Na konci března pak byly na kanálu 9D zapojeny dvě nové místní rozhlasové stanice - Radio Lübeck a Open Channel Lübeck. Programovou nabídku pak doplňuje digitální rozhlasový multiplex veřejnoprávního Radia Bremen na kanálu 7B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související