DAB tvoří ve Velké Británii 60 procent objemu digitálního poslechu

24. květen 2022

Poslech digitálních platforem vede ve Velké Británii dlouhodobě DAB a DAB+. V současné době je to 60 procent z tohoto pomyslného koláče. Z celkového objemu poslechu audio obsahu tvoří DAB bez ohledu na analogové nebo digitální platformy 40 procent.

Ve Velké Británii je možná překvapivě větší konzumace obsahu komerčních stanic než veřejnoprávních na digitálních platformách. Z celkového objemu tvoří digitál u privátních programů 72 procent veškerého obsahu, zatímco u BBC je to 65 procent. Vyplývá to z výsledků poslechovosti Rajar za první kvartál letošního roku, které byly zveřejněny minulý týden ve čtvrtek. Přístup k digitálnímu rádiu DAB má zajištěno 66 procent populace.

Podle tiskové zprávy, která je součástí měření popularity rozhlasových platforem, je digitální dosah na novém rekordu, protože 42 milionů dospělých, neboli 75 % populace, si každý týden přehraje digitální obsah. Růst digitálního poslechu byl způsoben prudkým nárůstem v kategorii online, který se zvýšil o 56,6 milionů hodin – neboli o jednu třetinu – a představuje 22 % veškerého poslechu a 33 % digitálního poslechu, ve srovnání se 17 % a 26 % ve 4. čtvrtletí 2021.

autor: lukpo
Spustit audio

Související