Další dětská televize dostupná na českém trhu začala vysílat širokoúhle

19. duben 2016

V původním obrazovém formátu 4:3 zůstávají nadále například kanály Jim Jam, Boomerang nebo anglicko-jazyčná verze Cartoon Network.

Dětská stanice Baby TV přešla v uplynulých dnech na širokoúhlý obrazový formát 16:9. Redakce webu Digitální rádio to zjistila monitoringem IPTV služby T-Mobile TV, jejíž je tento program součástí. V nabídkách největších hráčů na našem trhu tento program chybí. K dispozici není v kabelové síti společnosti UPC Česká republika, ani v O2TV od O2 Czech Republic. Program v tuto chvíli nenabízí ani žádný satelitní operátor působící na našem území. Program zastupuje při jednáních s operátory společnost Channels.

Dětský kanál Baby TV už vysílá širokoúhlé

Diváci, kteří program neznají, by se mohli domnívat, že jde o stejný program, jakým je Duck TV (v minulosti pod názvem BeBe TV), ale není tomu tak. Stanice Duck TV je na českém trhu mnohem více rozšířená a operátorům je k dispozici i její verze s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Ani jeden ze zmiňovaných programů nevysílá v češtině, protože vysílá pro tak malé diváky, že jazyk zde není zapotřebí. Stanice Baby TV je k dispozici divákům v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, a bez reklam.

autor: lukpo
Spustit audio