Další kampaň na propagaci DAB+ rádia proběhne v Německu příští měsíc

4. duben 2022

Na období od 16. do 29. května naplánovala organizace Digitalradio Deutschland se svými členy další vlnu informační kampaně pro propagaci pozemního vysílání DAB+. Motto kampaně je tentokrát: „Poslouchejte, co chcete, ale poslouchejte to správně. S novou generací rádia.“.

Hlavními iniciátory jsou veřejnoprávní rozhlas ARD, mediální rodina Deutschlandradio, soukromí vysílatelé fungující na platformě DAB+ a další členové organizace Digitalradio Deutschland. Mezi prvky crossmediální kampaně použité během kampaně budou patřit televizní spoty, celostátní rozhlasové spoty a upoutávky na programy a také obrázkové motivy pro použití v tisku a online marketingu, například na platformách sociálních médií.

Současná kampaň odráží stále rostoucí popularitu DAB+. Ve více než čtvrtině všech domácností je nyní alespoň jedno zařízení DAB+. Podle výzkumné společnosti gfu se v roce 2021 v Německu prodalo více než 2,1 milionu komerčně dostupných rádií DAB+; více než 20 milionů se již používá v domácnostech. Přibližně čtvrtina rozhlasových posluchačů v Německu si pravidelně nalaďuje programy DAB+. Celoplošně takto vysílá již téměř 30 stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související