Das Neue Radio Seefunk jako novinka pro posluchače DAB+ v Bádensku-Württembersku

22. únor 2019

Rozhlasová stanice hraje popové a rockové skladby posledních přibližně čtyřiceti let. Ve vysílání dostává prostor regionální i světové zpravodajství.

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů s podporou technologie DAB+ si mohou od začátku února naladit v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko novou stanici „Das Neue Radio Seefunk“. Na zahájení vysílání upozornil portál Infosat. Program je k dispozici v multiplexu DRS BW na kanálu 11B, který je možné při zlepšených troposférických podmínkách zachytit i na omezeném území Čech. K dispozici je zde okolo patnácti stanic různého zaměření, které přispívají k pestré programové nabídce.

Das Neue Radio Seefunk je stanicí určenou zejména pro oblast Bodamského jezera, Hochhrein, Horní Švábsko a východní Švýcarsko. Svým signálem zásobuje rozhlasová stanice části Německa, Švýcarska i Rakouska (zde právě díky DAB+). Hudební program je zaměřen na popové a rockové skladby posledních přibližně čtyřiceti let, mluvené slovo se zaměřuje na zpravodajství z regionů, počasí, dopravu i dění na světové scéně. Německý přehrávač Radioplayer.de nabízí tuto stanici hned ve dvou verzích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související