Dětská stanice Boomerang začne vysílat od září několikahodinový blok Cartoonito

19. srpen 2022

Na český a slovenský trh přichází dětská stanice Cartoonito. Půjde prozatím pouze o několikahodinový blok vysílaný na sesterském kanálu Boomerang v době mezi osmou a čtrnáctou hodinou. Média o tom informovala společnost Warner Bros. Discovery. O expanzi Cartoonita do evropských zemí se hovořilo už začátkem letošního roku.

„Zavedením značky Cartoonito pro oblast EMEA budujeme globální přítomnost značky a znovu potvrzujeme náš závazek vůči našemu předškolnímu publiku,“ citoval v únoru viceprezidentu společnosti TimeWarner Vanessu Brookmanovou portál Broadband TV News. Diváci tematického bloku, který se bude vysílat na Boomerangu od 1. září, se mohou těšit například na nové díly seriálu Tomáš a přátelé nebo indickou produkci Lamput.

Společnost TimeWarner v současné době provozuje na českém a slovenském trhu dvě dětské televizní stanice – Cartoon Network a Boomerang. Oba kanály byly řadu let pro diváky dostupné pouze v původním znění. Situace se změnila na podzim 2017, kdy českou jazykovou stopu dostal Cartoon Network a několik měsíců poté přešel i na vysílání v HD. Od listopadu 2021 je ve Full HD a s lokalizací k dispozici i dětská televize Boomerang.

autor: lukpo
Spustit audio

Související