Dětská televize Disney Junior změnila vizuál, její lokalizace je stále v nedohlednu

13. únor 2019

„Disney Channel pro mladší diváky“, jak by se dala stanice označovat, vysílá pouze ve standardním rozlišení. Z velkých operátorů ji v nabídce nemá žádný.

V pondělí 11. února došlo v ranních hodinách k proměně vizuálu placeného dětského kanálu Disney Junior. Identifikátor stanice se přesunul z levého dolního do levého horního rohu a obarven byl na žlutou barvu. Doposud stanice používala kombinaci červené a černé. Tvar loga se nijak nemění. Nadále je tedy zachován i symbol Disneyho – hlava nejoblíbenější postavičky, tedy Mickeyho Mouse. Proměna loga se promítla i do nové podoby staničních znělek. Porovnání staré a nové grafiky přinášíme ve fotogalerii níže.

Velkým mínusem tohoto placeného kanálu je absence jakékoliv lokalizace. Disney Channel nedisponuje dabingem ani titulky. Stanice vysílá pouze v originálním znění – v angličtině. To je i důvod, proč program nemá v nabídce zařazený žádný z trojice největších operátorů na trhu – UPC Česká republika (kabe), O2 Czech Republic (IPTV) ani Skylink (satelit). Stanice je k dispozici například v on-line službě SledováníTV, HD verzí navíc nedisponuje. Podle informací portálu Digitální rádio bohužel není v tuto chvíli lokalizace programu na pořadu dne.

autor: lukpo
Spustit audio

Související