Dětská televize Megamax opouští po sedmi letech český trh, skončí i na Slovensku

5. listopad 2019

Jako důvod k uzavření tematického kanálu uvádí společnost AMC optimalizaci programového portfolia a orientaci na originální a lokální produkci.

Placená dětská televize Megamax ukončí vysílání. Tematická televize, která působila na Slovensku od roku 2011 a krátce na to vstoupila i do České republiky, nebude již v zemích střední a východní Evropy k dispozici. Informaci potvrdil pro portál Digitální rádio regionální manažer Marcel Mareš. Důvodem k tomuto kroku je podle provozovatele, společnosti AMC Networks International – Central Europe, neustálá snaha optimalizovat portfolio programů ve všech zemích, kde firma působí, a věnovat se zejména originální a lokální produkci.

„Příkladem toho jsou dokumentární série “Tabu bez Tabu” na kanálu Spektrum, která získala Zlatou palmu, exkluzivní “ No comment“ na Spektrum home, originální produkce na TV Paprika a AMC kanálu, kde jsme uvedli nové drama AMC Studios- NOS4A2 a další,“ vyjmenovává namátkou Mareš. K dalším změnám v programovém portfoliu nedochází, na našem trhu tak nadále budou k dispozici stanice Minimax, JimJam, AMC, Film+, Spektrum, TV Paprika, Sport 1 a Sport 2.

Z portfolia AMC tak zůstávají na českém trhu fungovat dva dětské programy – Minimax a JimJam. „Minimax letos slaví své 20. výročí, vysílá se v pěti jazycích v 11 evropských zemích střední a východní Evropy a vždy patří mezi tři nejlepší dětské televizní kanály na daném území. JimJam je operován z Budapešti ze sídla AMCNI CNE a je vysílán ve více než 100 zemích v 9 jazycích,“ doplnil regionální manažer firmy pro Českou republiku a Slovensko Marcel Mareš. Většinu stanic už provozovatel nabízí v placených službách v HD kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související