Digitální Pigy rádio reaguje na situaci okolo koronaviru, problematiku vysvětluje dětem

20. březen 2020

Na přípravě pohádek spolupracuje stanice s psycholožkou Evou Spoustovou. „Zapojili jsme i další herce z divadel a DAMU. Snažíme se současné dění vysvětlit „dětským jazykem“,“ uvedla Zdeňka Chocholoušová, manažerka dětských produktů ve společnosti Active Radio.

Digitální rozhlasová stanice Pigy rádio si pro děti připravila sérií pohádkového vyprávění pod názvem „Ježucháč“.  V jednotlivých dílech představí jednoduchou a hravou formou dětem, co se v současné době kolem nich děje, například proč máme všichni nosit roušky, dodržovat hygienu nebo se starat jeden o druhého a především prarodiče. Premiéra první pohádky „Všichni jsme záchranáři“ proběhla ve středu.

„Na přípravě pohádek spolupracujeme s Evou Spoustovou. Zapojili jsme i další herce z divadel a DAMU. Snažíme se současné dění vysvětlit „dětským jazykem“ – jednoduchou hravou formou – a k tomu používáme naše oblíbení postavičky – prasátko Pigy a jeho přátele z lesa,“ uvedla Zdeňka Chocholoušová, manažerka dětských produktů ve společnosti Active Radio.

Pigy rádio je možné naladit v DAB+ multiplexu Českých Radiokomunikací v Praze na kanálech 7A a 10D nebo v digitální síti operátora Teleko, která je k dispozici kromě území hlavního města také v Příbrami a Olomouci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související