Digitální rádio je šancí pro streamovací služby typu Spotify

12. květen 2016

Spotify se pouští prozatím pouze ve Spojených státech i do původní tvorby. Uživatelům představí dvanáctku vlastních pořadů v průběhu léta a podzimu.

Streamovací služby typu Spotify by mohly v budoucnu provozovat v rámci pozemního digitálního rádia DAB+ vlastní tematické kanály. Jde o jednu z myšlenek, která padla v rámci konference Medientreffpunkt Mitteldeutschland. Spotify už nestačí pouze streamování hudby, ale přidává také videoservis od vybraných poskytovatelů video obsahu. Ten prozatím v České republice dostupný není. Výběr tematických streamů, který by byl de facto poutačem na Spotify Music je vcelku logickou volbou. Do hry navíc v Německu vstupuje i mobilní telefon LG Stylus 2, který model hybridního vysílání plánuje zkombinovat.

Spotify se pouští prozatím pouze ve Spojených státech i do původní tvorby. Uživatelům představí streamingová služba dvanáctku vlastních pořadů v průběhu léta a podzimu. Originální tvorba je řazena do tří kategorií – hudební vystoupení, hudební profily a hudba v kultuře. „Rozhodli jsme se vyvinout původní obsah, který je zakořeněn v pop kultuře, hudbě i animaci. Ta je hlavním tahounem našich uživatelů,“ uvedl Tom Calderone, global head of content ve Spotify, a doplnil: „Pracujeme s umělci, výrobci a partnery, kteří chápou, že publikum Spotify má silnou vazbu na umělce a plánuje proniknout hlouběji do tohoto světa.“

autor: lukpo
Spustit audio