Digitální rozhlasový éter v Berlíně se rozšířil o Radio Teddy

8. červen 2018

Kromě Berlína a Braniborska je možné Radio Teddy zachytit digitálně také ve spolkových zemích Hesensko a Bádensko-Württembersko.

Digitální rozhlasový éter v Berlíně rozšířila v květnu tematická stanice Radio Teddy. Díky tomu je možné dětský program přijímat také ve spolkové zemi Braniborsko. Stanice využila volnou kapacitu na kanálu 7B, prostřednictvím kterého je šířen DAB+ multiplex „Berlin / BRBG 7B“. Dále jsou zde k dispozici například stanice Radio Paradiso, lulu.fm, Star*Sat Radio a řada dalších. Multiplex je šířen horizontálně z vysílače Berlin – Alexanderplatz výkonem 10 kW.

Kromě Berlína a Braniborska je možné Radio Teddy zachytit digitálně také ve spolkových zemích Hesensko (kanál 11C) a Bádensko-Württembersko (kanál 11B). Stanici sice již na území hlavního města Německa vysílá v pásmu VKV, nicméně díky DAB+ může nabídnout i doplňkové služby, jako je například slideshow – obrazové informace na displejích přijímačů s barevným displejem. V případě, že bude k dispozici volná DAB+ kapacita i v dalších spolkových zemích, Radio Teddy se nevyhýbá možnosti těchto výběrových řízení zúčastnit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související