Digitální stanice Antenne Thüringen Classics pokrývající Krušnohoří rozšířila moderovaný program

7. říjen 2022

Rozhlasová stanice Antenne Thüringen Classics, kterou je možné v části Karlovarského a Ústeckého kraje poslouchat jako součást německého multiplexu DAB Thueringen, přidala od října do svého vysílání čtyřhodinový blok Björn v práci známý již z hlavního okruhu Antenne Thüringen. Vysílá se každý všední den mezi desátou a čtrnáctou hodinou.

Přesto, že Antenne Thüringen Classics je čistě digitálním okruhem s dostupností pouze v online prostředí a také na platformě DAB+, její program obsahuje nejen hudební proud, ale také moderované bloky. Pořady s hlasy stanice je tak možné ladit od šesté až do devatenácté hodiny. Jak upozornil portál Satellifax, nový programový blok převzatý z vlajkového programu Antenne Thüringen, se vysílá od 10:00 do 14:00.

Zájemci z území České republiky, kteří nejsou v dosahu multiplexu DAB Thueringen, si mohou novou stanici naladit online, případně mobilních aplikacích. Digitální rozhlasová síť, která odstartovala přesně před rokem, v říjnu 2021, funguje v současné době prozatím ze dvou vysílačů, a to konkrétně Weimar/Großer Ettersberg s 10 kW a Erfurt-Hochheim s 2 kW. Z tohoto důvodu je dostupnost na území Čech omezená i z pohledu dálkového příjmu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související