Digitální stanice BR Heimat je úspěšná, lidová hudba dostane více prostoru

6. září 2019

Milovníky lidové hudby se dočkali nového YouTube kanálu digitální stanice BR Heimat a tento žánr se začne více objevovat i v televizním vysílání. Lidovky pak dostanou prostor i v mediální knihovně BR.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas připravuje rozšíření pokrytí lidové hudby. Ta je doposud dostupný prostřednictvím specializované stanice BR Heimat. Ta je v sousedním Bavorsku nejoblíbenějším čistě digitálním programem, proto nyní dostane větší prostor. 29. září se mohou posluchači těšit od 20:15 na magazín Zsammg'spuit. Veřejnoprávní televize v něm dá prostor známé oblasti Holledau proslavené pěstováním chmele. Součástí bloku bude seznámení s tímto regionem a také lidovou hudbou.

K posílení povědomí o bavorském dědictví poslouží také nový kanál „BR Heimat – Die Beste Volksmusik“, který vznikl na videoportálu YouTube, Chybět by tu neměly ani přenosy z koncertů lidové hudby. Zájemci se tu mohou těšit na bloky, jako jsou "Wirtshausmusikanten", "Musikantentreffen", "Musi & Gsang im Wirtshaus", "Brettl-Spitzen", "Mit Blasmusik durch Bayern" a "BR Heimat – Zsammg´spuit". S obsahem věnovaným lidové hudbě počítá bavorská veřejnoprávní televize i do BR Mediathek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související