Digitální stanice Klassik Radio Movie upravila svůj název

19. říjen 2022

Klassik Radio Movie, které bylo v minulosti součástí druhého německého celoplošného DAB+ multiplexu, se přejmenovalo na Movie Radio. Všiml si toho portál Satellifax.de. Movie Radio, jak již název napovídá, je určeno všem milovníkům filmové hudby. Zájemci z České republiky nebo Slovenska ho mohou v současné době poslouchat online.

Jak připomněl portál Satellifax.de, Klassik Radio Movie bylo původně určeno pro distribuci v druhé německé celoplošné síti Antenne Deutschland, kde však stanici později nahradilo Klassik Radio Beats. Stanice se později přejmenovala na Beats Radio. Německý portál spekuluje, že pod novou identitou by se jeho vysílatel mohl pokusit o návrat do DAB+. Prostor pro distribuci v celoplošném vysílání však v současné době není.

Pokud by existoval zájem provozovatele stanice, Movie Radio by do budoucna mohlo využít šíření buďto v multiplexech pro jednotlivé spolkové země, případně v regionálních sítích. Nedávno například saský regulátor pozval další zájemce pro připravovanou síť na kanálu 12A. Kapacita odpovídá přibližně třem programům. Celé portfolio programů Klassik Radia je možné poslouchat na webových stránkách https://www.klassikradio.de/.

autor: lukpo
Spustit audio

Související