Disney Channel nasadil od 1. září novou grafiku, změnilo se i jeho logo

6. září 2022

Dětská televize Disney Channel, která je běžnou součástí řady operátorů placené televize na českém i slovenském trhu, vysílá s novou grafikou. Došlo i k úpravě staničního loga, které nově neobsahuje uši myšáka Mickey Mouse. Kompletní změna grafiky bohužel nedoprovází překlopení programu do vyšší obrazové kvality, vysílá se stále v SD rozlišení.

V České republice a na Slovensku tato změna vůbec komunikována nebyla, což je i důvodem, proč o ni napíše ani žádný oborový web. Proměně byl naopak věnován prostor například v sousedním Polsku, kde společnost The Walt Disney Company této skutečnosti věnovala i celou tiskovou zprávu. V ní se mimo jiné čtenáři dočtou, že tematický kanál nasazuje do vysílání i nové díly pořadů Molly a duch nebo Ghostforce.

Disney Channel patří vedle veřejnoprávního Déčka mezi nejoblíbenější dětské kanály na našem trhu. Je proto velmi zarážející, že stanice nedostala do současné doby svou verzi s vysokým rozlišením obrazu a je tak dostupná operátorům placených služeb pouze v SD rozlišení. Obsah v HD (a dokonce i formátu 4K) je k dispozici na streamovací platformě Disney+, vyšší obrazovou kvalitu nabízejí i někteří operátoři ve svých videotékách.

autor: lukpo

Související