Disney Channel vážně zvažuje spuštění verze s vysokým rozlišením pro náš trh

19. květen 2017

Stanice je na českém a slovenském trhu dostupná od poloviny roku 2009, kdy vznikla tehdejším ukončením vysílání kanálu Jetix. Před dvěma lety přešla na formát 16:9.

Ještě v letošním roce by se mohli zákazníci placených služeb dočkat stanice Disney Channel s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Vyplývá to z informací, které získala redakce webu Digitální rádio. O nasazení HD kvality u stanice Disney Channel se baví zástupci vedení centrály tohoto programu spolu s jedním z nejvýznamnějších hráčů v oblasti placené televize, který působí na několika evropských trzích včetně České republiky a Slovenska.

Společnost Channels, která Disney Channel zastupuje při jednáních s tuzemskými operátory, ale nemá o chystané HD verzi prozatím žádné informace, nicméně její zástupci přiznávají, že poptávka po tomto vysílání je a jde o velmi frekventovanou otázku. Předběžný termín, kdy by se Disney Channel mohl dočkat v České republice a na Slovensku své verze s vysokým rozlišením, je podzim, ke kterému vždy televize směrují své hlavní novinky, a to nejen v oblasti programu. Plány se ale pochopitelně mohou v tomto směru změnit.

Disney Channel je na českém a slovenském trhu dostupný od poloviny roku 2009, kdy vznikl tehdejším ukončením vysílání stanice Jetix. Primárně se kanál věnuje dětskému a dospívajícímu publiku. Za dobu několikaleté existence dosáhl Disney Channel několika milníků. Ty nejvýznamnější přišly v posledních letech. V lednu 2015 stanice přešla na širokoúhlý formát 16:9, letos pak dostala nový vizuál. Z dětských kanálů je na českém trhu dostupné v HD kvalitě Déčko České televize, Nickelodeon HD (bez lokalizace) a Duck TV.

autor: lukpo
Spustit audio