Distribuční rána pro loveckou televizi, Vodafone vyřadil z nabídky českou Hunter TV

26. říjen 2021

Významný distribuční zásah dostal v uplynulých dnech od společnosti Vodafone tematický kanál Hunter TV. Stanice, kterou provozuje severočeská společnost RTM Plus, z nabídky tohoto operátora zmizela. Přišla tak o teoretický zásah stovek tisíc diváků.

Pro libereckou společnost RTM Plus, která provozuje i stejnojmennou regionální televizi, nejde o dobrou zprávu hned ze dvou důvodů, a to nejen proto, že přichází o významný divácký zásah. Vodafone byl a stále je jediným velkým operátorem na trhu, který měl Hunter TV ve svojí nabídce. Směrem k dalším hráčům na telekomunikačním trhu tak tento krok nebude vnímán rozhodně pozitivně.

Redakce portálu Digitální rádio předpokládá, že za vyřazením stanice stojí atraktivita programu pro samotného operátora. U Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) je Hunter TV registrována pro zvláštní přenosové systémy, tedy distribuci prostřednictvím internetu, v nabídkách kabelových operátorů však může být šířena jako převzatý program. V nabídce Vodafone TV byl program dostupný od loňského prosince.

autor: lukpo
Spustit audio

Související