Diváci na východě republiky mohou přijímat dočasně zdarma kanály AMC a Minimax

1. prosinec 2022

Od čtvrtka 1. prosince jsou součástí bezplatné programové nabídky ve slovenském pozemním televizním vysílání také kanály AMC a Minimax. Portál Digitální rádio na tuto skutečnost upozornilo několik jeho čtenářů. Běžně jsou oba programy součástí placené televize Plustelka, v prosinci jsou k dispozici jako volná vánoční ochutnávka.

Filmový kanál AMC a dětská stanice Minimax vysílají v Plustelce pouze ve standardním rozlišení s kódováním H.264/AVC. Oba programy jsou běžně součástí kryptovaného multiplexu 4, nyní jde o jediné placené televize, které jsou v tomto balíku k dispozici volně. Zpřístupnění obou programů je dobrou zprávou i pro část diváků žijících na Moravě. DVB-T2 multiplex je tu možné zachytit z vysílače Velká Javorina na kanálu 27.

Na co se mohou diváci v prosinci těšit na filmovém kanálu AMC? 2. prosince uvede tematická stanice první díl snímku Amazing Spider-man, který bude o týden později následovat část druhá. AMC odvysílá v prosinci dále mj. snímky Umučení Krista, Grinch (2000), Zastav a nepřežiješ nebo Valerian a město tisíce planet. Jedním z lákadel jsou i všechny díly trilogie, respektive kvatrologie Hunger Games s Jennifer Lawrence.

autor: lukpo
Spustit audio

Související