Divadlo Minor spouští vlastní videoplatformu, slibuje exkluzivní animované filmy

22. březen 2021

Pražské Divadlo Minor spouští v pondělí 22. března, tedy právě dnes, novou filmotéku s výběrem exkluzivních animovaných filmů, který bude dostupný na jeho webu. Vlastní službu nazval provozovatel kulturního prostoru jednoduše jako TV Minor.

„Kolekci jsme pro vás vybrali ve spolupráci s FAMU a také společností 13ka. TV Minor tak roste a stává se z ní už dospělá VOD platforma šitá na míru pro děti. Bez reklam a jiného nevhodného obsahu,“ láká web Divadla Minor, která diváky upozorňuje, že tento kulturní prostor zůstane pro návštěvníky zavřený minimálně do dubna letošního roku. Nová VOD platforma je pro známé pražské divadlo pochopitelně jednou s možností, jak ho v současné době udržet v povědomí lidí a nabídnout jim alternativu ke klasickým představením.

Historie souboru sahá do roku 1950, kdy zahájilo svou činnost Ústřední loutkové divadlo premiérou inscenace hry Aloise Jiráska Pan Johanes v režii Jana Malíka, který ve snaze o vytvoření reprezentativní scény zavedl podle sovětského vzoru typ spodových loutek. Jednalo se o divadlo usilující o maximální jevištní realismus. V prvních letech se dramaturgie ÚLD zaměřila především na sovětské tituly, ale snažila se také o vytvoření původní české loutkové hry. Dodnes se hraje například veršovaná pohádka Josefa Kainara Zlatovláska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související