Divákům už filmy v HD rozlišení nestačí, kromě Netflixu, Applu a Disney slibují 4K obsah i další videotéky

30. listopad 2021

Vysílání ve 4K rozlišení na pozemní platformě je v Česku definitivně považováno za science-fiction a zástup nových programů v odpovídající kvalitě nečeká na diváky zatím ani v placených službách. Jedinou cestou se tak v tomto směru stávají placené videotéky a ty, jak je vidět, v následujících měsících uspokojí i tuzemské zájemce.

Na portálu Digitální rádio jsme se za využití vlastních i zahraničních zdrojů věnovali 4K rozlišení na videoplatformách Netflix, Apple TV+ a HBO MAX, které má nahradit začátkem příštího roku dosluhující HBO GO. S vyšší obrazovou kvalitou ale nezůstávají pozadu ani někteří další hráči. Jedním z nich je streamingová platforma Paramount+, jejíž tituly bude na našem trhu pravděpodobně již od příštího roku zastupovat služba SkyShowtime.

Zde přibývají ve 4K formátu zejména novější filmy. Určitou perličkou je, že služba tuto změnu vůbec neavizovala. Filmy zkrátka divákům v UHD rozlišení nabídla jako bonus. Obrazově šlo přitom o formáty Dolby Vision, HDR (vysoký dynamický rozsah) nebo HDR10, informoval HD Report. Namátkou šlo o filmy jako Indiana Jones, Pobřežní hlídka, Star Trek: Do temnoty, Overlord nebo Matka! Aktuální seznam již v tuto chvíli obsahuje několik desítek titulů ve 4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související