Do DAB+ v Nizozemsku se vrací stanice s vážnou hudbou

5. září 2019

Provozovatel stanice na svém webu uvedl, že pro návrat do DAB+ se rozhodl z důvodu rostoucího počtu automobilů s digitálním tunerem a oblibou technologie v domácnostech.

Po téměř dvou letech od změny majitele se rozhlasová stanice Classic FM vrací do pozemního digitálního vysílání DAB+ v Nizozemsku. Tematický program je k dispozici jako součást multiplexu Randstad NL, který je možné naladit z vysílačů v Amsterdamu, Lopiku a Rotterdamu. Majitelé digitálních rádií tak mají ve velkých aglomeracích na platformě DAB+ k dispozici opět specializovanou stanici s vážnou hudbou.

Provozovatel stanice na svém webu uvedl, že pro návrat do DAB+ se rozhodl z důvodu rostoucího počtu automobilů s digitálním tunerem a oblibou technologie v domácnostech, kde je také na vzestupu. Classic FM doporučuje poslech svého vysílání jako únik z každodenního běžného shonu a vytvoření atmosféry, při níž se posluchač uvolní. „Doufáme, že s DAB+ tomuto závazku dostojíme a potěšíme více lidí silou klasické hudby,“ uvedla stanice na svém webu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související