Do Vánoc ještě daleko? Kdepak! V Nizozemsku už vysílá digitální tematické rádio

2. říjen 2018

Každoročně nabízí Sky Radio Christmas největší vánoční hity napříč dekádami. Sváteční stanice jsou populární například i ve Velké Británii.

Do Vánoc zbývá sice ještě něco málo přes dva měsíce, nicméně v digitálním éteru se začaly objevovat již první stanice, které se na tyto svátky zaměří. Jak upozornil portál Totaal TV, po roce začalo v Nizozemsku opět vysílat Sky Radio Christmas. Stanice je zde dostupná celoplošně prostřednictvím multiplexu DAB+ na kanálu 11C. Naladit si ho tak budou moci zájemci z desítky vysílačů. Ostatní si mohou speciální program najít na internetu.

Kromě klasického vysílání nabídne stanice Sky Radio Christmas i doplňkové služby, jejichž součástí bude také slideshow, tedy obrazové informace na přijímačích s barevnými displeji. Tuto funkci nabízí pochopitelně tematické rádio také na internetu. U každé skladby je uveden navíc její interpret i název. Vánoční program vysílal na svém tematickém streamu Rádio Retro v uplynulých letech i Český rozhlas. Vánoční rádia jsou velmi populární i ve Velké Británii.

autor: lukpo
Spustit audio

Související