Dokumentární kanál Adventure TV skončil v nabídce operátora Skylink, už dříve ho vypnul Vodafone

10. březen 2022

Polský podnikatel Michal Winnicki neproměnil působení svého dokumentárního kanálu Adventure TV na českém trhu v úspěch. Několik měsíců poté, co tento program skončil v nabídce kabelové televize Vodafone, stejný krok následuje i v případě konkurenčního Skylinku. Adventure TV nadále pokračuje ve svém fungování v Polsku.

Dokumentárních kanálů je na českém trhu přebytek a přesvědčil se o tom i provozovatel placené stanice Adventure TV, polský podnikatel Michal Winnicki. Zájem o tento program mezi operátory nebyl příliš velký a nyní přichází pro tuto televizi osudová rána. Adventure TV vyřadil z nabídky další z největších hráčů, satelitní operátor Skylink. Skupina Canal+ následuje firmu Vodafone, která se k tomuto kroku rozhodla na konci loňského roku.

Společnost Michał Winnicki Entertainment uvedla na český trh v první fázi své expanze kanály Adventure TV, Power TV a Top Kids TV, portfolio pak plánovala v případě úspěchu postupně rozšiřovat. Plán provozovatele na přenos polského obchodního modelu do sousedního Česka však ztroskotal na (ne)zájmu operátorů. Hudební stanici Power TV ponechává v nabídce prozatím Vodafone, uvedení dětské televize u nás skončilo fiaskem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související