Dokumentární kanál Discovery Channel s novým logem, ve hře je video na vyžádání i HD

19. květen 2017

Ve Spojených státech provozuje Discovery on-line video platformu Discovery Go. Do budoucna by takto mohla nabídnout i obsah v ultra vysokém rozlišení.

Placený dokumentární kanál Discovery Channel má nové logo. K jeho obměně došlo ve středu 17. května během pořadu "Rození Obchodníci" přibližně čtvrt hodiny po poledni místního času. Stalo se tak bez předchozího oznámení po dvou a půl letech. Poslední výraznější úpravou prošel identifikátor v listopadu 2014. Tou dobou Discovery Channel nasadil širokoúhlý obrazový formát 16:9

Z plnohodnotného názvu stanice se stal v logu pouhý přívlastek, který se přesunul pod tehdy uvedené velké písmeno "D" zakotvené v glóbu. Nyní tento nevýrazný text zmizel úplně a zůstal jen zmíněný znak. "Déčko" je nově také o polovinu menší a průhlednější. Divákům se tak jeví méně rušivé. Na rozdíl od některých jiných trhů však není logo animované, nýbrž statické a je přítomno na obrazovce po celou dobu. Tuto zdánlivě banální změnu nicméně provázely menší technické obtíže. Z neznámého důvodu to do skončení pořadu vyřadilo českou zvukovou stopu a v odpoledních hodinách (okolo šestnácté) vysílala stanice chvíli bez loga. Zřejmě šlo o finální interní úpravy na odbavení. Aktuálně je již vše v pořádku.

Logo stanice Discovery Channel nasazené v květnu 2017

Logo stanice Discovery Channel nasazené v květnu 2017

Společnost Discovery Networks na našem trhu provozuje také tematické kanály Discovery Science, Discovery Showcase, DTX, ID Xtra, TLC a Animal Planet. Všechny jsou opatřeny česko-slovenskou lokalizací a nabízeny i ve vysokém rozlišení, vyjma TLC. Ve standardní kvalitě doposud vysílá bohužel i vlajkový Discovery Channel. To se má nicméně v dohledné době změnit. Vyplývá to z komunikace, kterou provozovatel publikoval na Facebooku. Podle posledních informací je HD verze momentálně jednou z priorit a k jejímu spuštění by mělo dojít do konce tohoto roku. Rovněž je pro náš region zvažována i určitá forma video obsahu na vyžádání (VOD), například skrze mobilní či televizní aplikaci, případně archiv. Podobnou službu nabízí společnost ve Spojených státech pod názvem Discovery Go. Touto cestou by se mohli místní diváci v budoucnu dostat i k obsahu v ultra vysokém rozlišení (UHD). Lineární 4K kanál, stejně jako například česká staniční grafika, není na pořadu dne.

Logo Discovery Channel v letech 2009 až 2017

Vývoj loga dokumentárního kanálu Discovery od roku 2009 do současnosti.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio