Dokumentární stanice Discovery představila v USA nové logo, uvést ho plánuje i na dalších trzích

7. květen 2019

Nová podoba písmene D připomíná nyní magnet, což je záměr. Cílem je diváka upoutat. Discovery se chce nadále charakterizovat jako stanice plná vědy a objevů.

Dokumentární stanice Discovery, kterou provozuje stejnojmenná společnost velmi aktivní i na trhu placené televize v České republice a na Slovensku, představila ve Spojených státech novou podobu svého loga. Jeho podoba, jakou znají tuzemští diváci, končí. Discovery se zbavilo velké planety Země, která je součástí písmene D, a tento prvek byl umístěn více do samotného vnitřku. Úplně pak zmizela samotná spojnice horní a dolní části a vzniklo tak prakticky položené písmeno U, které připomíná spíše magnet. Cílem je diváka upoutat.

Jako první upozornil na chystané změny již začátkem dubna společenský portál Hollywood Reporter. Novou vizuální identitou chce společnost Discovery upozornit n svůj globální zásah a na aktivity po celém světě. Nové motto stanice zní: „The World Is Ours“ (Svět je náš, pozn. red.). S nasazením nového identifikátoru mohou diváci počítat jak v samotném vysílání, tak i na on-line platformách. Cílem společnosti je nadále přinášet jak vědecké pořady, tak i objevy. V Česku provozuje firma řadu placených kanálů, patří pod ni i stanice Eurosport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související