Dokumentární stanice HGTV postupně expanduje do dalších zemí, není vyloučen ani vstup do Česka

23. duben 2019

Dokumentární stanice se zaměřuje zejména na dům a zahradu. V USA je aktuálně sedmým nejsledovanějším kanálem v placených nabídkách.

Společnost Discovery uvádí na vybrané trhy postupně svou novou tematickou stanici HGTV, která je určena zejména pro ty, kteří si neustále rádi zlepšují své bydlení a zahradu (zkratka z home and garden – dům a zahrada, pozn. red.). O chystané expanzi informovala agentura Bloomberg. V uplynulých dnech se objevilo zkušební vysílání HGTV v německé verzi na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, vyloučeno není podle informací redakce portálu Digitální rádio ani spuštění české, respektive česko-slovenské verze.

Expanze Discovery s novou značkou na další trhy je podle agentury Bloomberg především snahy na zlepšení hospodářských výsledků daných společností, protože USA naopak zaznamenává pokles zájmu o placenou televizi. Připomeňme, že Discovery před několika týdny oznámilo spolupráci s BBC na globální streamingové platformě, která nabídne bohatou knihovnu dokumentárního obsahu. V USA byla HGTV úspěšnou televizní stanicí, třetí nejsledovanější po ESPN a Fox News v roce 2016, aktuálně se jedná o sedmý nejúspěšnější kabelový kanál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související