Důležitý impuls pro DAB+ ve Švédsku: Skupina Bauer Media spustí vlastní multiplex

27. únor 2020

Nové vysílače spustí mediální skupina ve Stockholmu, Göteborgu a Malmö. Rozšíření programové nabídky o privátní stanice se mají dočkat majitelé digitálních rádií v průběhu léta.

Důležitý impuls dostane v následujících měsících digitální rozhlas DAB+ ve Švédsku – v zemi, kde se této technologii v posledních letech zejména kvůli přístupu vysílatelů příliš nedařilo. Mediální skupina Bauer Media se zde rozhodla spustit v následujících měsících svůj vlastní multiplex s nabídkou komerčních rádií. Značka je známá zejména z Velké Británie, kde v rámci své rozhlasové odnože provozuje například programy Kiss, Absolute Radio nebo Magic.

„Digitální rozhlas se poslouchá prostřednictvím DAB+ v celé Evropě. Posluchači ve Stockholmu, Göteborgu a Malmö budou mít díky novým stanicím zajištěnou skvělou zábavu. DAB+ je přirozeným krokem pro budoucí zabezpečení a vývoj rozhlasového vysílání jako média pro posluchače,“ uvedl při této příležitosti Teemu Korhonen , manažer distribuce ve společnosti Bauer Media. Mediální skupina informovala, že nové vysílače jsou nyní ve výstavbě a jejich spuštění je plánováno v průběhu letošního léta.

autor: lukpo
Spustit audio

Související