DVB-T2 v Německu se rozšiřuje do oblastí Horní Bavorsko a Švábsko

23. říjen 2018

Kromě veřejnoprávních kanálů ve Full HD kvalitě, které jsou k dispozici zcela bez kódování, mohou využít diváci také internetovou nabídku Freenet Connect. Nutný je přijímač s podporou HbbTV.

Německo pokračuje v rozšiřování DVB-T2 nabídky do dalších regionů. Od zítřka, tedy středy 24. října, bude tento vysílání dostupné také v bavorských regionech Horní Bavorsko (Oberbayern) a Švábsko (Schwaben). Diváci se mohou těšit až na sedmnáct veřejnoprávních programů ve Full HD kvalitě – rozlišení 1080p50, které budou šířeny zcela bez kódování. DVB-T2 bude tentokrát spuštěno z vysílačů Gelbelsee, Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg, Augsburg, Hohenpeißenberg, Grünten (Allgäu), Bregenz/Pfänder a Garmisch-Partenkirchen/Kreuzeck.

Současně se spuštěním DVB-T2 dojde v dotčených regionech k okamžitému ukončení vysílání DVB-T. Přechod na vysílání DVB-T2 probíhá v Německu už více než půl druhého roku – od března 2017. Diváci jsou o nutnosti přechodu spraveni formou různých informačních prvků. Přechod na DVB-T2 není nutností. Divák může v dotčených regionech využít například satelitu Astra, kde jsou veřejnoprávní programy v HD kvalitě a privátní stanice v SD kvalitě šířeny volně, na výběr má případně i tamního poskytovatele kabelové televize nebo IPTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související