Euronews jako jednotný zpravodajský kanál končí, nabídne 12 samostatných verzí

10. květen 2017

Zpravodajská televize je součástí nabídek řady kabelových a IPTV operátorů v České republice i na Slovensku, k dispozici je také satelitním divákům v HD.

Zpravodajská televize Euronews končí jako globální televize, která bude nabízet divákům ve všech zemích stejný obsah odlišený pouze jazykovými stopami. V době od 10. do 24. května budou postupně na jednotlivé trhy uváděny samostatné verze této stanice, kterých bude celkem dvanáct. V základu bude obsah stejný, bude se nicméně lišit použit grafikou, v případě nutnosti i programovým obsahem. Cílem je co nejvíce se přiblížit publiku v jednotlivých zemích.

Euronews fungoval na stávajícím modelu jednotného obsahu a grafiky od svého vzniku v roce 1993. K těmto změnám vedou provozovatele i novinky na poli globálních zpravodajských stanic a rostoucí konkurence. Euronews deklaruje, že se chce dívat na celosvětové události dále z evropské perspektivy. Plné realizace se Euronews Next dočká v příštích měsících a bude znamenat také uvedení nových produktů a služeb pro jednotlivé trhy. „Euronews přizpůsobí těmito změnami potřeby jednotlivým divákům a posílíme roli multikulturalismu,“ uvedl Michael Peters, výkonný ředitel Euronews.

Zpravodajská televize je součástí nabídek řady kabelových a IPTV operátorů v České republice i na Slovensku, k dispozici je satelitním divákům také prostřednictvím několika družic. Na Hotbirdu je šířena také ve vysokém rozlišení obrazu. K divákům se také dostává obsah prostřednictvím mobilních platforem nebo Smart TV (chytrých televizorú připojených i internetu). Jednou z posledních novinek Euronewsu jsou videa natáčena s perspektivou 360 stupňů. Zpravodajská televize dlouhodobě investuje do inovací a bude v nich pokračovat i v souvislosti s výše uvedenými změnami, které pro diváky chystá.

Euronews - multikanálové strategie
autor: lukpo
Spustit audio