EuronewsNBC: Američané významné investují v evropské zpravodajské televizi

31. květen 2017

Podle amerických médií by měla hodnota pětadvacetiprocentního podílu dosáhnout 30 milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 700 milionů korun.

Zpravodajský kanál Euronews dnes oznámil uzavření partnerství s americkou NBC News, která znamená převzetí pětadvacetiprocentního podílu stávajícího vlastníka. Euronews čekají významné investice do programu ze strany NBC. Media Globe Networks nadále zůstává většinovým akcionářem Euronews. Televizní a digitální platformy společnosti budou doplněny o identifikátory NBC. Nová podoba loga byla představena dnes.

Euronews má v současné době síť přibližně pěti stovek novinářů a dosah 434 milionů domácností po celém světě včetně České republiky a Slovenska. Aktuálně jeho nabídka čítá dvanáct jazykových verzí. „Pro NBC News jsme nemohli najít lepšího partnera v oblasti posílení našeho globálního dosahu. Euronews má bezkonkurenční zásah a jedinečnou schopnost nabídnout mezinárodní pokrytí v každém jazyku a zemi, ve které působí,“ konstatoval Andrew Lack, šéf NBC News a MSNBC.

autor: lukpo
Spustit audio