Eurosport 4K a Travelxp 4K v IPTV nabídce T-Mobile TV, jde o první stanice v Ultra HD rozlišení

24. květen 2021

Dnes dopoledne se v nabídce IPTV verze televizní služby společnosti T-Mobile objevily první dva programy v UHD rozlišení. Jedná se o stanice Eurosport 4K a Travelxp 4K. Vysílání obou je prozatím označeno jako BETA, tedy testovací režim.

T-Mobile je další z velkých operátorů na českém trhu, který svým zákazníkům zpřístupnil vysílání v rozlišení UHD, tedy čtyřikrát vyšší obrazové kvalitě než je běžně využívaný formát Full HD. Kanály ve 4K jsou dostupné prozatím pouze klientům IP verze, nikoliv na satelitu. Eurosport 4K a Travelxp disponují technologií vysokého dynamického rozsahu HDR.

Čtěte také

Na některých zařízeních v tuto chvíli HDR není funkční, ale s jeho zprovozněním se počítá. U obou programů je možné využít funkci zpětného zhlédnutí, k dispozici je i elektronický programový průvodce (EPG). Eurosport 4K je umístěn na pozici 89, Premier Sport se posunul o jedno místo níže. Travelxp 4K předchází svou HD verzi na čísle 188.

Eurosport 4K budou moci sledovat všichni klienti s tarifem S a vyšším. kanál Travelxp pak od tarifu L. Operátor doporučuje pro sledování obou programů minimální rychlost připojení 25 Mbps. Pokud by však vlivem připojení většího počtu zařízení rychlost připojení krátkodobě poklesla pod tuto hranici, bude obraz vysílán v HD rozlišení.

Čtěte také

4K kanály lze nyní sledovat prostřednictvím set-top boxů nebo chytrých televizorů s aplikací T-Mobile TV GO, důležité však je, aby televizor uměl 4K obsah přehrávat. 4K obsah není dostupný pro přehrání v aplikaci pro mobilní zařízení a ve webovém přehrávači. Aplikace je k dispozici například i v Google Obchodě pro Android TV.

„Díky 4K technologii jsme však v T-Mobile TV ode dneška schopni sportovním fanouškům a cestovatelům přinášet zážitky skoro reálné. Věříme, že ve chvíli, kdy začíná prestižní French Open a blíží se letní Olympijské hry, bude tato nová možnost sledování vybraných TV programů vítaným rozšířením naší televizní nabídky“, uvedl Zdeněk Spurný, manažer služeb pro domácnosti společnosti T-Mobile.

autor: lukpo
Spustit audio

Související