Eurosport 4K nabídne olympiádu Tokio 2020 v Ultra HD rozlišení s vysokým dynamickým rozsahem HDR

5. květen 2021

Panevropský sportovní kanál Eurosport ve verzi s 4K rozlišením nabídne divákům následující olympijské hry v Tokiu i Pekingu vylepšené obrazově i o vysoký dynamický rozsah označovaný zkratkou HDR.

Eurosport 4K pokryje olympijské hry v Tokiu od 23. července do 8. srpna a vůbec poprvé tak budou moci tento sportovní svátek vidět zájemci ve 4K rozlišení doplněné o HDR. Fandové letních sportů se tak mohou těšit na pokrytí této významné společenské události s barevným pojetím, jaké znají například z prostředí domácího kina a filmů v UHD rozlišení.

Na rozdíl od sousedního Slovenska, kde se již společnost Discovery dohodla na zařazení tohoto programu s operátorem Antik, není tato stanice v České republice dostupná. Naše redakce nicméně předpokládá, že tato situace se změní a globální televizní hráč bude mít zájem na tom, aby se program objevil před zahájením OH alespoň u jednoho velkého hráče.

Eurosport podobně jako například nová digitální rozhlasová stanice Radiožurnál Sport bude moci čerpat z aktuálně velké koncentrace atraktivních události pro diváka. Zimní olympiáda v Pekingu se například uskuteční pouhých 180 dní po letních hrách v Tokiu, a to od 4. do 22. února 2022. Eurosport 4K se brzy objeví také na satelitu Astra 19.2, kmitočet 10994/H.

autor: lukpo
Spustit audio

Související