Eurosport 4K nabídne opět přímé přenosy z tenisového French Open v Ultra HD rozlišení

7. září 2020

Poprvé se French Open vysílal ve 4K formátu v roce 2018, o rok později pak společnost Discovery tyto přenosy nabídla znovu. Stanice UHD1 je sice na satelitu Astra kódována, nicméně v některých časech je tato programové pozice určena pro promo účely.

Satelitní diváci si budou moci i v letošním roce užít vysílání tenisového French Open v nejvyšším rozlišení obrazu, formátu 4K. Sledovat ho bude možné v době od 27. září do 11. října na programové pozici UHD1, která je k dispozici prostřednictvím družice Astra na satelitní pozici 19,2 stupně východně. Oznámila to společnost HD+, provozovatel stejnojmenné německé placené televize. Poprvé se French Open vysílal ve 4K formátu v roce 2018, o rok později pak společnost Discovery tyto přenosy nabídla znovu.

Stanice UHD1 je sice na satelitu Astra kódována, nicméně v některých časech, zejména ve všední dny mezi osmou a dvacátou hodinou, je tato programové pozice určena pro promo účely a její vysílání je tudíž volné. Diváci placených služeb v České republice zatím tuto stanici k dispozici nemají. Dohodu o jejím zařazení potvrdil operátor T-Mobile, v příštím roce předpokládá naše redakce stejný krok mj. i u operátora Vodafone. Start Eurosportu 4K dává smysl právě v roce 2021, a to vzhledem k posunutí Letních olympijských her v Tokiu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související