Evropské veřejnoprávní televize pokračují v distribuci signálu ze svých satelitů, novou dohodu mají i ARD a ZDF

22. únor 2021

Několik evropských veřejnoprávních vysílatelů podepsalo se společností SES víceleté distribuční smlouvy týkající se šíření signálu jejich programů z družice. Jejich celkový objem dosahuje částky 66 milionů euro, tedy přibližně 1,7 miliardy korun.

Prodloužení distribučních kontraktů, které byly dnes oznámeny, se týkají konkrétně ARD a ZDF v Německu, BBC ve Velké Británii, BVN v Nizozemsku a také TV5Monde a France 24 z Francie prostřednictvím partnerské společnosti Globecast.

Tento krok chápe samotná SES jako klíčový, protože v době pandemie Covid-19 veřejnoprávní vysílatelé registrovali prudký nárůst sledovanosti ve všech diváckých skupinách. Satelit jako distribuční kanál pro lineární vysílání tak posiluje pozici nejspolehlivějšího zdroje pro široké publikum.

Čtěte také

Poslední dohody podepsané mezi veřejnoprávními vysílacími společnostmi a SES ukazují, jak evropské vysílací společnosti využívají satelity SES na hlavních orbitálních pozicích 19,2 stupně východně a 28,2 stupně východně k dosažení více než 89 milionů domácností se satelitní TV, čímž překonávají ostatní satelitní nebo pozemní operátory.

„Poskytování televizních programů se spolehlivými informacemi a kvalitní zábavou je důležité, zejména v době krize. Jsme velmi rádi, že pomáháme vysílatelům ARD, ZDF, BBC, TV5Monde, France 24 a BVN - některým z největších jmen v evropském společenství - oslovit co nejvíce lidí s nabídkou veřejné služby,“ uvedl při této příležitosti Steve Collar, generální ředitel společnosti SES.

„Satelit je dnes neocenitelným distribučním zdrojem a zůstane jím i v budoucnu, protože poskytne provozovatelům vysílání největší dosah, nepřekonatelnou spolehlivost, účinnost šířky pásma a schopnost poskytovat vynikající kvalitu obsahu milionům televizních domácností v Evropě,“ doplnil Collar.

autor: lukpo
Spustit audio

Související